31 Ekim 2011 Pazartesi

Premiership


Premier lig 10. hafta
Geçtiğimiz hafta premier ligde yine bir birinden heyecanlı maçlar oynandı. Manchester utd deplasmanda Everton engelini Hernandez’in tek golüyle geçti ve lider man city’nin ardından ikinciliğini sürdürdü. Man city ise kendi evinde Wolverhampton Wanderers takımını son dakikalara doğru zorlansada 3-1 yenmeyi başardı. Bu sene gerçekten bambaşka bir kadrosu ve oyun kurgusu olan man city, artık bir çok otorite tarafından ligin favorisi olarak gösteriliyor. Diğer yandan Tottenham kazanmaya devam ederken, Liverpool deplasmanda West Bromwich’ı 2- 0 yendi. Londra derbisinde ise bu sene çok eleştirilen Arsene Wenger’in Arsenal’i, Chelsea’yi deplasmanda 5-3’lük bir skorla devirmeyi başardı.
Haftanın Takımı
Tottenham Hotspur
Harry Redknapp’ın bu sezon iyi bir ivme kazandırdığı Tottenham Hotspur bu hafta QPR’ı White Hart Lane’de konuk etti. Bu sezon Premier ligdeki izlediğim en güzel futbol oynayandı sahada. takım tamamiyle oturmuş Scott Parker, Adebayor ve altyapıdan Jack Livermole takıma çok iyi monte edilmiş durumda. Dün akşamda QPR önünde müthiş bir futbol sergilediler. Kanatların, orta sahanın ve forvetin nasıl muntazam işlediğini söylemeye gerek yok. Dün akşam takım çok hızlı ve akıcı futboluyla adeta büyüledi. Hani derler ya tık tık tıkJİşte aynen öyle. Bir barcelona değil tabii ama çok daha farklı bir tat bıraktı diyebilirim. Hücum organizasyonları çok eğlenceliydi. Özellikle ilk yarı durmadan hücüm ettiler. Sağ tarafta Livermole ve Lennon, Solda Ekotto ve Bale, ortada Scott Parker ve Modric, defansta ise Kaboul ve King çok iyi ikililer oluşturmuş durumda. Dün akşam Bale, Van der Vaart ve Lennon’un golleriyle QPR’ı geçerken izleyenlerde çok zevk verdiklerini söyleyeyim.
Haftanın Maçı
Arsenal – Chelsea
        Cumartesi günü,sezona iyi başlayamayan Arsenal ve son haftalarda düşüşe geçen Chelsea Stamford Bridge’de karşı karşıya geldi. Gol duellosuna sahne olan maçta 8 gol vardı ve maç son dakikalara kadar büyük heyecan yarattı. Van Persie hatrick yaparak derbiye damga vurdu ve son 28 premier lig maçında 29. golüne imza atarak ne kadar önemli bir golcü olduğunu tamamiyle göz önüne serdi. Açıkcası Arsenal orta sahası bu kez Chelsea’ninkine baskın geldi. Lampard ve Mikel oyunu forse edemeyince Rosicky ve Arteta eline sazı alarak Arsenal hücumlarını yönlendirdi. Kanatlarda etkin olmaya başlayan taraf Arsenal olunca Chelsea zorlanmaya başladı. Maçın kopma anıysa, Chelseali oyuncuların defansta paslaşırken hatalı bir geri pas atması ve Van Persie’nin gole çevirmesiyle oldu . Daha sonra Hollandalı bir gol daha atarak Chelsea’nin ipini çekti. Orta sahası ve defansı eskisi gibi oyun kuramayan, forvetleri formsuz durumda olan Mavierin toparlanması bana sorarsanız zor gözüküyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder