17 Kasım 2011 Perşembe

A milli takımda abdullah avcı dönemi!!

     Fatih terim'in milli takım teknik direktörlüğünden istifa ettiği ve sonrasında hiddink'in göreve gelmesiyle sonlanan süreci aklınıza bi getirin, basında sanki hep bir ağızdan çıkmış gibi kariyerli hoca vurgusu yapılıyodu. federasyon başkanı türk milli takımının kalibresine uyan zaten topu topu kaç hoca olabileceğinden ve gerekenin yapılacağından dem vuruyordu. ( ağzında bi purosu eksikti )
     Bugün de süreç farklı değil, bir goygoy almış başını gidiyor... biz en güzel duyguların takımıyız, hiddink bize uymadı (gerçekten de uymadı ) deniliyor. panzehir olarak da abdullah avcı öne sürülüyor. 2010'da neden yoktuk, 2012'de neden yokuz.. ve bu süreçte hep esas sorun olduğundan kısaca bahsedilip geçilen altyapı yapılandırılması için kaç kişi, kaç farklı sistem denendi..
     Neyse sadede gelelim. koyu bi galatasaraylıyım, başka takım da tutmam.. sağ olsun son yıllarda üzülsekte çok sevindirdi, çok gururlandırdı galatasaray beni..sadece o da değil 2003'teki, konfedarasyon kupasındaki ve euro 2008'deki milli takımlar da unutulmazdır. ama avcı'nın başında bulunduğu u-17 takımı kadar heycanlandıran, sevindiren bi takım olmadı beni ne yalan söyleyeyim. abdullah hoca'nın da çok band wagon'ununa binmişliğim, günün birinde galatasaray'ın başında görmek istediğimi defalarca belirtmişimdir.
     Abdullah avcı, şu an ibb dışında geriye kalan 17 takımdan birinin başında olsa kendisine hiç bir şey demezdim. mutlu olduğu yerde kalan, kimlerinin tabiriyle aza tamah eden insan iyidir, ben severim en azından. lakin, doğasında rekabet olan bir spor ile uğraşıyor, ve buna rağmen ligde şampiyonluk şansı 000000.1 bile olmayan tek takım ile sırf yöneticlerinden falan mutlu memnunsunuz diye çalışmaya 6 yıldır devam ediyorsanız, bi problem var demektir.
     Başarılı olabilir mi, bence bizim milli takımımızda başarılı olmanın teknik taktik bilgiden daha çok nasıl bi lider olduğunuzla ve futbolcuların biraz da sizin için oynayabilecek olmasıyla alakası var. bu olur mu ? bu da biraz 2014 elemelerine nasıl başlayacağımızla alakalı, çünkü potansiyel olarak aday kadroda olan topçuların yarısı abdullah avcı'yı tanımıyor.. sanki içimden bi ses olacak diyor, ama abdullah avcı şu saatten sonra ülke futboluna kendi dönemini başlatacaksa , söylemem gerekir ki o hanedanlığın temeli şu an çok zayıf, kötü bi başlangıç, yandan 6 pasa sert kesilen ters bi top, her şeyin başlamadan bitmesine neden olabilir değil, kesinlikle olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder