16 Ekim 2011 Pazar

Büyük Derbi Bu Akşam: Lazio - Roma

  İtalya Serie A' da 'başkent derbisi' bu akşam TSİ 21.45'te oynanacak. Aynı şehrin iki takımı karşı karşıya geldiği zaman üstelik bu maçlar ezeli bir rekabete dayanıyorsa her zaman heyecan vericidir. Böylesi maçlarda oyun her türlü sonuca açık olduğu gibi oyun dışı etkenler de her türlü sonuca açıktır. Hele ki bu maçın adı Lazio - Roma maçıysa. Bir şehrin iki büyük takımının mücadelesi yani derbi sözcüğü bu maç için sanırım fazla masumane kalır. Çünkü bu maç sadece bir futbol derbisi değil aynı zamanda halkların yani sosyal statülerin, siyasi ideolojilerin derbisidir. Bu maçı böylesi heyecanlı yapan da asıl budur işte! Bir tarafta aşırı sağcıların, faşistlerin ve zenginlerin takımı SS Lazio, diğer tarafta ise kentin göçmenlerinin, işçilerin ve fakirlerin takımı AS Roma.. Birbirlerinden nefret eden iki farklı insan tipinin takımlarının maçı elbette ki bir maç havasının çok ötesinde oynanıyor. Fişeklerin ve her çeşit patlayıcının sürekli patlama halinde olduğu, adrenalinin hiç düşmediği, Stadio Olimpico' nun cehenneme döndüğü bir maç daha izlemenin heyecanıyla sempatimin daha fazla olduğu AS Roma' ya başarılar :)

8 yorum:

  1. son zamanlarda her ne kadar roma düşüşte olsada bu ideoloji derbisinde her zaman romanın yanındayım. kahrolsun faşit lazio yaşasın halkın takımı. =))

    YanıtlaSil
  2. Ses bombalarının susmayacağı bi maç

    YanıtlaSil
  3. evet her zamanki gibi faşit laziolular şiddete baş vurucaklar.

    YanıtlaSil
  4. lan futbol maçını siyasete çevirmişsiniz bırakın bu işleri. lazio koyucak geçicek o kadar.

    YanıtlaSil
  5. 2 sise sarapla izlenir bu maç

    YanıtlaSil
  6. Roma Krallıksa Kral Tottidir.. Yıl 2004 sahaya inen 3 Romalı Totti’ye “Polis arkadaşımızı vurdu. Sahadan çekilmezseniz, sizi öldürürüz” tehdidinde bulundu. Maç tatil edildi...

    YanıtlaSil
  7. kanka 5-3 berabere biter

    YanıtlaSil
  8. 2-1 berabere bitti zaten kanka

    YanıtlaSil