16 Ekim 2011 Pazar

Arenada Müthiş Mücadele!!

                                                                    Galatasaray 2-1 Bursaspor

       Bu akşam T.T Arena'da , çok ağır bir zeminde kıran kırana geçen bir 90 dakika izledik. Gole kadar kapanan, savunma yapmaya çalışan topa daha az hakim bir Bursaspor vardı sahada. Ancak 21.dk gelen golden sonra oyun dengelendi. Bursa daha çok top yapmaya, hucuma çıkmaya başladı. İlk yarının sonuna kadar bu dengeli futbol devam etti. Bu akşam ben gün geçtikçe daha iyiye giden bir Galatasaray gördüm. Futbolcular birbilerine alışmaya başlamışlar. Buda yapılan pas organizasyonlarından anlaşılıyor. Galatasaray'ın bekleri Hakan ve Sabri devamlı hucuma destek verdiler, özellikle Hakan'ın perforsmansında yükseliş var, buda Galatasaray için çok iyi haber. Yine Galatasaray'da takım içi yardımlaşma bu maç çok iyiydi. Ancak bana göre Terim'in yaptığı büyük hata maçın gidişatını değiştirdi. Kazım'ın sakatlanmasının ardından Fatih T.'in Eboue'yi sahaya sürmesiyle, Galatasaray'ın hucum gücü çok zayıfladı. Hucumda istekdiklerini yapamayan Galatasaray kapanmaya başladı ve 2. yarıda Bursaspor fizik gücü olarak ayakta kalan taraf olmasında dolayı, daha çok atak yapmaya, tehlikeli pozisyonlar bulmaya başladı. Nitekim bu ataklar sonucu durum 1-1 oldu. Ancak Sercan ve Baros değişiklikleriyle Galatasaray toparlandı ve 87.dk 'da golü buldu ve maçtan galip olarak ayrılan taraf oldu.

8 yorum:

  1. Sercanın öyle bir pozisyonda yaptırdığı korner Türk futbolunu Avrupa dan ayıran en temel problem bence. Ayrıca hala şu zemin sorununun bu ülkede çözülememesi hemde böyle modern bir stadta anlaşılcak gibi değil. Memlekete yağmur yağmasın diyelim..

    YanıtlaSil
  2. fener galatasaray tranbzon bu sene kafa kafaya gider gibi geliyo. özellikle bu seneki fb-gs derbileri efsane olucak gibi.

    YanıtlaSil
  3. müthiş mücadeleye zemin gölge düşürdü

    YanıtlaSil
  4. galatasaray iyi mücadele etti ama maçı yetenekli ayaklarıyla zar zor kazandı. orta sahasındaki futbolculardan özellikle melo ve selçuk sakatlandığı takdirde neler olacağını düşünemiyorum.

    YanıtlaSil
  5. bu şerefsiz galatasaray yine yendi...beter olsunlar

    YanıtlaSil
  6. anadolu kulüplerinin bazıları bu zemin konusunda bilinçlenmiş ve büyük kulüplerimize taş çıkaracak zeminlerde futbol oynuyor ve oynatıyorlar. güzel zemin güzel futbol istiyoruz.

    YanıtlaSil
  7. fatihin aslanları geri döndü.. GE-Lİ-YO-RUZ..

    YanıtlaSil
  8. zeminin kötü olmasını milli takımın arenada oynadığı maçlara bağlıyorum.ülkede stat yokmuş gibi milli takım maçlarında sürekli olarak galatasarayın stadı kullanılıyor. hatırlayın emektar ali sami yen ve şimdi arena. kayserinin,beşiktaşın özellikle fenerin stadı neden kullanılmaz anlamıyorum.

    YanıtlaSil